18.02.2020, 15:02

Новий президент Хорватії склав присягу

Новий президент Хорватії, соціал-демократ Зоран Міланович склав присягу й став пʼятим главою держави від проголошення незалежності 1991 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Croatia Week.

Як зазначається, Міланович склав присягу в канцелярії президента в загребському районі Пантовчак, а не на площі Сан-Марко, як це було раніше.

Урочиста інавгурація пройшла за участю 43 осіб - членів Конституційного суду, спікера парламенту, голови уряду й кількох міністрів, колишніх глав держави та найближчих родичів.

Виступаючи на церемонії інавгурації, Мілановіч сказав, що правда і бажання виборців повинні бути відокремлені один від одного, і що вибори - це не спосіб знайти правду, а досягти мирного компромісу між протилежними бажаннями різних людей.

"Мені здається, що є тільки один правильний шлях, і це повна та активна підтримка урядом академічної та наукової незалежності й незалежності судової влади та засобів масової інформації. Це найсильніший захист проти тиранії, будь-якої тиранії", - заявив він.

Відзначимо, що Міланович у другому турі виборів, який відбувся 5 січня, набрав більше голосів, ніж колишній президент Колінда Ґрабар Кітарович.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: