21.09.2021, 17:59

Нинішня хвиля COVID-19 може бути більшою за весняну, - KSE

Київська школа економіка (KSE) визнала початок нового спалаху COVID-19 в Україні. Вона прогнозує, що нинішня хвиля нагадуватиме весняну і може бути більшою за неї.

Про це на брифінгу в вівторок сказав керівник Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрій Ганиченко, передає LB.ua.

"Досить довго ми не називали динаміку, яка спостерігалася в Україні, спалахом. Зараз пішли вибухові темпи, які уже сумірні з тими, які ми спостерігали в Європі впродовж останніх трьох місяців. Тобто можна констатувати, що в Україні пішов повноцінний спалах захворюваності на COVID-19", - сказав Ганиченко.

За останній тиждень кількість нових виявлень збільшилась на 68%, і вже на наступному тижні захворюваність в Україні може перевищити середньоєвропейську в перерахунку на 100 тисяч населення.

"Ще тиждень тому ми говорили про тисячу госпіталізацій за добу, зараз ми говоримо про тисячу п'ятсот в середньому на добу. Потенційно на наступному тижні ми побачимо ще більші показники. Госпіталізації над виписками переважають на 60%, це говорить про те, що ліжка будуть все швидше заповнюватися пацієнтами", - додав він.

На його думку, медична система України здатна витримати 8-8,5 тис. госпіталізацій на добу протягом трьох тижнів.

"Ми очікуємо, що поточна хвиля за своїми характеристиками буде відповідати попередній в плані того, що не буде такого довгого плато, як ми спостерігаємо в Європі. Ми не очікуємо повернення до зеленого рівня в цьому році і очікуємо, що адаптивний карантин буде проявляти себе так, як під час весняної хвилі. Єдине, що ця хвиля потенційно може бути більшою за попередню", - сказав Ганиченко.

Нагадаємо, Київська школа економіки прогнозує, що Чернівецька область впродовж тижня потрапить у "червону" зону. Наступними після неї можуть стати Житомирська, Луганська, Львівська та Харківська області.

"Зростання захворюваності відповідає жовтому сценарію КШЕ, за якого до кінця цього місяця очікується до 58 тисяч померлих [зараз - 55 тисяч померлих]. Ми очікуємо, що ця кількість буде меншою, але наближеною", - сказав Ганиченко.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: