• Головна
  • Новини
  • Нині до Ради пройшли б чотири партії. І вже без монобільшості

11.06.2020, 14:33

Нині до Ради пройшли б чотири партії. І вже без монобільшості

У разі проведення парламентських виборів наприкінці травня - на початку червня до Верховної Ради пройшли б чотири партії - “Слуга народу”, “Опозиційна платформа — За життя”, “Європейська солідарність” та “Батьківщина”.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Соціологи зазначили, що якщо розрахувати відсотки по відношенню до тих, хто визначився (ці показники найближчі до можливих результатів виборів, якби вони проводилися в кінці травня-на початку червня), то 28% виборців проголосували б за партію «Слуга народу», 17,7% – за партію «Опозиційна платформа – За Життя», 16,2% – за партію «Європейська солідарність», 8% – за партію «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

Водночас партія «Сила і Честь» набрала б 4,7% голосів, «Партія Шарія» - 4,7%, Радикальна партія Олега Ляшка — 4,5%, “Голос” - 3,8%, «Громадянська позиція» - 2,9%, "Українська стратегія Гройсмана” — 2,6%, “Свобода” - 2,3%.

За інші партії проголосували б менше 2% респондентів.

Опитування проводилося з 24 травня по 4 червня методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assistedtelephoneinterviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

У ході опитування проведено 4000 інтерв'ю.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 1,7% для показників близьких до 50%, 1,5% — для показників близьких до 25%, 1% — для показників близьких до 10%, 0,8% — для показників близьких до 5%, 0,4% — для показників близьких до 1%

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: