• Головна
  • Новини
  • Незрячі діти з різних міст України озвучать книгу львівської письменниці

15.06.2021, 12:48

Незрячі діти з різних міст України озвучать книгу львівської письменниці

Сьогодні, 15 червня, до Львова приїде чимало незрячих дітей різного віку. Першими прибудуть діти з Запоріжжя, Рівного, Луцька та Миколаєва. Усі вони упродовж кількох днів працюватимуть в студії звукозапису над озвученням у ролях книги львівської письменниці Галини Вдовиченко «Ліга непарних шкарпеток».

Про це повідломила пресслужба міської ради.

Разом з незрячими дітьми в студії працюватиме їхній наставник – артист ВФ «Піккардійська терція» Ярослав Нудик. Саме він допомагатиме дітям, які не бачать, створювати образи та характери персонажів книги Галини Вдовиченко, навчатиме їх акторській майстерності та роботі з мікрофоном.

Усі незрячі діти приїдуть до Львова у межах реалізації проєкту «140 децибелів тиші», підтриманого управлінням соціального захисту Львівської міської ради. Загалом у створенні аудіокниги «Ліга непарних шкарпеток» братимуть участь 30 незрячих дітей, віком від 6 років з 13 регіонів України.

«Для маленьких і юних гостей Львова організатори проєкту запланували цікаву програму. Окрім роботи в студії, діти матимуть екскурсію з аудіодискрипцією по Львову, яку вестиме Тарас Процак, за підтримки управління туризму Львівської міської ради. Екскурсія відбудеться 17 червня о 12.00 год., й стартуватиме від входу до Львівської опери. Того ж дня о 15.00 год. діти відвідають особливу виставу у Першому театрі – «Човен пливе», адаптовану для незрячих глядачів і орієнтовану на уяву, слух, запах, смак. Ось такий креативний тиждень проведуть юні та маленькі незрячі діти у Львові», - розповіла Оксана Потимко, керівниця Ресурсного центру Львівської політехніки, громадська діячка й радниця міського голови Львова.

Організатором проєкту та всіх заходів є ГО «Фонд реабілітації незрячих» та Ресурсний центр Львівської політехніки.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: