07.03.2022, 11:50

Nestle та METRO продовжують працювати в РФ

Низка компаній продовжують працювати в країні, яка вбиває українців.

Невеликий список таких компаній опублікував блогер Олександр Поліщук, передає "Еспресо.Захід".

METRO – заявили, що не планують покидати ринок Росії взагалі,

PepsiCo – не робили жодних заяв. До слова, вони виробляють таку продукцію як: PepsiCoPepsi, Mirinda, 7up, Lay’s, "Фруктовый сад", "Домик в деревне", "Агуша", "ХрусTeam", "Чудо", Sandora, Славяночка", Lipton, "Ессентуки".

Nestle SA – заявили, що продовжать обслуговувати росіян "якісними продуктами". До слова, компанія володіє понад 2 тисячами брендів, серед них: Nescafe, Nesquik, Nuts, Maggi, Світоч, Мівіна, Торчин.

Stellantis, яка має завод з виробництва окремих моделей таких відомих брендів як: Peugeot, Citroen, Opel та FIAT, теж не збирається йти з ринку. Про припинення експорту до Росії своїх люксових авто Maserati, Chrysler, Dodge, Alfa Romeo та позашляховиків Jeep теж не повідомляла. При компанії заявила, що пожертвує 1 мільйон українським біженцям та потерпілим через агресію. Щоправда, не уточнили, чию.

Danone теж сказала, що не припинить діяльність в Росії. Володіє такими брендами як: "Простоквашино", "Активія", Actimel’, Evian та "Растішка".

TotalEnergies – ця велика французька нафтогазова компанія заявила, що збереже свою присутність у Росії, але більше не інвестуватиме в нові проєкти в країні.

Pirelli – італійський виробник шин заявив, що створив "кризовий комітет" для моніторингу ситуації, але наразі не планує зупиняти виробництво на жодному з двох російських заводів.

BASF – збереже у Росії та Білорусі виробництво харчових продуктів "з гуманітарних міркувань", але вже заморозила нові інвестиції в країну.

SwatchGroup – швейцарський виробник годинників заявив, що продовжить свою діяльність у Росії, але призупинить імпорт продукції. Але у Росії і надалі можна буде купити годинники брендів: Rado, Breguet, Omega та кілька інших.

Додамо, що такі гіганти у своїх галузях, як Apple, Mercedes, Jaguar, Lenovo, Intel, General Motors, AMD, Maersk, Sony, Disney, Boeing, Microsoft та десятки інших оголосили про вихід з російського ринку. Вони припинили продавати свої товари та надавати послуги у РФ.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: