• Головна
  • Новини
  • Недовиконання обласного бюджету Львівщини - 100 млн гривень

28.05.2020, 09:10

Недовиконання обласного бюджету Львівщини - 100 млн гривень

26 травня під час засідання постійної комісії з питань культури Львівської обласної радиу розглянули стан виконання обласних програм, які фінансуються з обласного бюджету.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА

Заступник голови Львівської ОДА Іван Собко акцентував увагу комісії на неприпустимості скорочення фінансового ресурсу на програму розвитку культури Львівської області. За його словами, станом на сьогодні виконання обласного бюджету, від якого напряму залежить виконання програми та фінансування капітальних видатків, на сьогодні становить 87%, а недовиконання - 100 млн гривень.

«Виходячи з цього, мусимо прийняти рішення в частині збалансованості як обласного, так і місцевих бюджетів. Пандемія значним чином спричинилась до цього дефіциту. Пріоритетно ми фінансуємо медицину та освіту. Однак позиція облдержадміністрації однозначна: зменшувати фінасування культури неприпустимо. Про обмеження фінансового ресурсу, який становить 10 млн грн, йтися не може», - зазначив Іван Собко.

За його словами, кошти з тих заходів, які не відбулись, а відтак їх не профінансовано через карантин, варто перескерувати на інші заходи.

«Після зняття карантину ми плануємо повернутися до проведення заходів в межах виконання обласних програм, адже до запровадження карантину ми провели по першому кварталу усі заплановані заходи. Ми відкриті до конструктивних пропозицій», - розповів Іван Собко.

Заступник голови також наголосив, що прогнозується економія по тендерах, а відтак ці зекономлені кошти мають бути закумульовані окремим джерелом для погашення дефіциту невиконання загального фонду обласного бюджету.

В межах засідання комісії також обговорили можливість відновлення фінансування конкурсів, бібліотечних фондів та інших призначень.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: