18.01.2021, 15:59

Названа вартість лікування госпіталізованих з COVID-19

У квітні-грудні 2020 року госпіталізували понад 250 тисяч українців з коронавірусом, на кожного в середньому знадобилося по 45 тисяч гривень.

Нацслужба здоров'я виплатила за лікування госпіталізованих з COVID-19 11,4 млрд гривень, в середньому - по 45 тисяч гривень на пацієнта. Про це повідомляє Кореспондент із посиланням на пресслужбу НСЗУ.

У цілому НСЗУ виплатила понад 19 млрд гривень медустановам і центрам екстреної медичної допомоги за надання допомоги хворим на COVID-19 і з підозрою на нього.

"Протягом квітня-грудня 2020 року було госпіталізовано 253 тисячі пацієнтів з коронавірусною хворобою. З них у відділенні інтенсивної терапії перебували майже 50 тисяч пацієнтів. Частка госпіталізованих пацієнтів, які потребують допомоги в умовах інтенсивної терапії, протягом 2020 року склала 19,6%", - сказано в повідомленні.

Також наголошується, що в грудні в порівнянні з листопадом кількість госпіталізованих з COVID-19 зменшилася на 3 тисячі, але все одно склала 60 тисяч пацієнтів. Водночас кількість пацієнтів, які були підключені до джерел кисню, в грудні зросла на 4 тисячі в порівнянні з листопадом. Загальна кількість склала майже 50 тисяч. Це 69% від усіх пролікованих пацієнтів в грудні.

Нарешті, зросла в грудні і кількість пацієнтів, які потребують підключення до апарату ШВЛ - з понад п'яти до більш шести тисяч осіб. Найбільше пацієнтів з коронавірусом в грудні госпіталізували в Києві - понад 6 тисяч, в Одеській області - 4139 осіб, у Дніпропетровській області - 3869 осіб, в Харківській області - 3617 осіб.

Нагадаємо, що Степанов закликав українців робити тести на COVID-19. За тиждень українська сторона зробила 182 тисячі тестів, при цьому майже 45 тисяч з них дали позитивний результат.

Також повідомлялося, що в Україні 3 тисячі нових випадків COVID-19. Найбільше випадків виявили в Миколаївській області та в Києві. Одужали за добу більш як 5 тисяч українців, а померли - менш ніж 70.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: