• Головна
  • Новини
  • Нардепи відтермінували штрафи для власників "євроблях"

19.12.2019, 22:59

Нардепи відтермінували штрафи для власників "євроблях"

У четвер, 19 грудня, Верховна Рада ухвалила законопроєкт №2288, яким відтермінувала до 31 грудня запровадження штрафів за порушення порядку ввезення автомобілів з-за кордону

Про це йдеться на сторінці законопроєкту на сайті Верховної Ради, пише Еспресо.

“Метою ухвалення закону була відстрочка застосування посилених санкцій за порушення митних правил при ввезенні транспортних засобів з іноземною реєстрацією на митну територію України в митному режимі тимчасового ввезення та переміщення їх по цій території в митному режимі транзиту, проте в повному обсязі ця мета досягнута не була. У зв'язку з цим виникла необхідність у внесенні до Митного кодексу України додаткових змін”, - сказав заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Ковальчук.

За словами нардепа, в процесі підготовки документа до другого читання від парламентаріїв надійшло 16 правок, 11 із яких були враховані.

Нагадаємо, закони про розмитнення ввезених із-за кордону автомобілів парламент схвалив у цілому 8 листопада 2018 року.

Пільговий період розмитнення авто на іноземній реєстрації тривав до 22 лютого 2019 року - власники "євроблях" могли отримати українські номери за половину стандартного акцизного збору.

Наприкінці травня 2019 року Верховна Рада відтермінувала запровадження штрафів для власників нерозмитнених "євроблях" до 22 серпня 2019 року.

22 серпня в Україні було запроваджено нові штрафні санкції за порушення при ввезенні автомобілів, проте вже у перший день роботи Верховної Ради ІХ скликання було зареєстровано законопроект щодо відтермінування застосування штрафних санкцій.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: