• Головна
  • Новини
  • Нападникам на журналістів «Схем» загрожує до 5 років ув’язнення – речник МВС

06.10.2021, 16:59

Нападникам на журналістів «Схем» загрожує до 5 років ув’язнення – речник МВС

Напад на журналістів програми «Схеми» (спільний проєкт Радіо Свобода та телеканалу «UA: Перший») Кирила Овсяного та Олександра Мазура розслідується за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 171 Кримінального кодексу України (у початковій редакції такі відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за «легшою» частиною 1 статті 171).

Про це пише Радіо Свобода.

«Поліцейські Голосіївського відділу поліції Києва внесли у ЄРДР відомості за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 ст. 171 КК «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» (Вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків або переслідування журналіста у зв’язку з його законною професійною діяльністю, якщо такі дії були вчинені службовою особою з використанням свого службового становища або за попередньою змовою групою осіб – ред.) за фактом нападу на журналістів Радіо Свобода у приміщенні державного «Укрексімбанку», – написав у фейсбуці директор Департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко.

Речник пояснив, що третя частина статті 171 передбачає покарання у вигляді штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Наглядова рада державного «Укрексімбанку» 6 жовтня ухвалила рішення відсторонити голову правління фінансової установи Євгена Мецгера «на час проведення внутрішнього розслідування». Тимчасовим виконувачем обов’язків голови правління став Сергій Єрмаков.

Раніше 6 жовтня Євген Мецгер оголосив про тимчасове складання повноважень на час розслідування нападу на знімальну групу програми «Схеми», який у повідомленні фінансової установи названий «конфліктом з журналістами видання Радіо Свобода».

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: