• Головна
  • Новини
  • На складах теплових електростанцій України критична ситуація із запасами вугілля

19.01.2021, 16:55

На складах теплових електростанцій України критична ситуація із запасами вугілля

На складах теплових електростанцій України склалася критична ситуація із запасами вугілля усіх сортів. На кількох станціях увімкнули енергоблоки на резервному паливі.

Про це повідомляє пресслужба "Укренерго", - пише Суспільне. 

"Склалася критична ситуація із запасами вугілля на складах ТЕС. Зокрема, станом на 18 січня, запаси вугілля на ТЕС (всіх марок) з початку листопада 2020 року зменшилися у 5,2 раза до 487,5 тисячі тонн, із них газового вугілля – в 7,5 раза до 283,6 тисячі тонн, антрацитового – на 44,4% до 203,9 тисячі тонн", – розповіли представники Укренерго.

Через скорочення запасів вугілля, "Укренерго" прийняло рішення запустити шість резервних енергоблоків теплових електростанцій, які в якості палива використовують газ, на наступних станціях:

  • Вуглегірська ТЕС,
  • Зміївська ТЕС,
  • Трипільська ТЕС.

Крім того, з метою збалансування енергосистеми та покриття додаткового навантаження було збільшено генерацію на гідроелектростанціях та гідроакумуляційних електростанціях.

Інфографіка електрогенерації в Україні в січні 2021 року

В "Укренерго" наголосили, що наразі не планують жодних відключень електроенергії з метою економії палива.

"Жодних відключень будь-яких категорій споживачів за минулий тиждень та станом на 18 січня не відбулося, графіки обмеження потужності (ГОП) та аварійного відключення (ГАВ) промислових підприємств не застосовувалися і наразі не плануються до застосування", – зазначили енергетики.

Виконуючий обов'язки міністра енергетики Юрій Вітренко стверджує, що в Україні існує дефіцит електроенергії. Водночас він сподівається, що країні вдасться уникнути віялових відключень електрики.

Раніше, 17 грудня, Верховна рада провалила призначення Вітренка першим віцепрем'єром та міністром енергетики. На підтримку його кандидатури проголосували лише 186 депутатів з необхідних 226 на засіданні.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг з 1 серпня 2020 року збільшила тариф Укренерго на передачу електроенергії на 54,6%.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: