• Головна
  • Новини
  • На посаду голови Бродівської РДА претендують чиновниця режиму Януковича та колишній заступник

08.10.2019, 15:17

На посаду голови Бродівської РДА претендують чиновниця режиму Януковича та колишній заступник

На посаду голови Бродівської РДА претендують чиновниця режиму Януковича та колишній заступник голови РДА

Про це пише ГО "Громада та ініціатива".

І далі: " На цю посаду претендують Володимир Адамець, який при попередній владі обіймав посаду першого заступника голови Бродівської райдержадміністрації, та Оксана Прокопець, котра була на високих посадах в районі за режиму Януковича і підпадає під люстрацію.

Володимир Адамець був призначений першим заступником голови РДА в 2015 році і працював на цій посаді до початку 2019 року.

Оксана Прокопець тривалий час працювала в державних органах, зокрема в казначействі. У грудні 2013 року, коли розпочався Майдан, її призначили першим заступником голови РДА, очевидно, щоб посилити адміністрацію Януковича в районі.

Після Революції гідності Оксана Прокопець відповідно до законодавства про очищення влада мала бути люстрована, однак при владі Зеленського знову опинилася в керівництві РДА як перший заступник голови. На Бродівщині пам’ятають, як вона за допомогою поліції намагалася зупинити протести громади проти спорудження звіроферм.

Нагадаємо, що "Команда Зеленського" оголосила про відкритий конкурс на посади голів районних держадміністрацій, зокрема у Львівській області.

У середині серпня 2019 року голова Львівської ОДА Маркіян Мальський повідомив, що нових голів РДА на Львівщині шукатимуть за допомогою новоствореного проекту команди Зеленського – LIFT.

Відповідно до законодавства, кандидатури на посади голів РДА вносить керівник Львівської ОДА. Цих кандидатів має затвердити уряд і подати їх на розгляд президента. Лише після того, як президент підпише відповідний указ, голова РДА вважається офіційно призначеним на посаду.

Громадська рада при Львівській ОДА оприлюднила перелік кандидатів на посади голів РДА на Львівщині. Список претендентів на посади очільників 20 районів передали на розгляд громадських рад у райони".

Фото - Варіанти

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: