07.05.2019, 09:06

На кордоні із Польщею досі сотні машин у чергах

Сьогодні, 7 травня, вранці, на кордоні з Польщею у чергах стоять сотні автомобілів. Про це повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби на своїй сторінці у ФБ.

Зокрема, в чергах на пунктах пропуску на 7.30 стояла:  "Устилуг" -120; "Угринів" -100; "Рава-Руська" -120; "Грушів" -100; "Шегині" -150; "Краковець" -100.

На ПП "Смільниця" черги не було. Також на кордоні з Угорщиною та Словаччиною черг не було.

Водночас додамо, що напередодні прес-служба Мостиського прикордонного загону повідомила:

"До уваги подорожніх! На третій день (йдеться про 6 травня) пікового навантаження на пункти пропуску через державний кордон спостерігається поступове зменшення накопичення транспортних засобів перед пунктами пропуску "Краківець", "Шегині" та "Смільниця".

Як раніше повідомлялось в ЗМІ, таке накопичення автівок впродовж цих вихідних було пов'язане з значною кількістю охочих перетнути кордон з числа громадян України, які працюють за кордоном. Крім того, через п'ятиденні травневі канікули, значна кількість громадян із сусідньої Польщі відвідувала нашу країну. Нажаль більшість подорожніх вирішила повертатися за кордон в останні дні канікул, відповідно закоркувавши всі пункти пропуску на українсько-польській ділянці. Якщо в суботу вранці черг на кордоні з Польщею майже не було, то вже до обіду перед пунктом пропуску "Краківець" черга доходила майже до 300 автомобілів. Не зважаючи на збільшену кількість прикордонних нарядів, посилення змін та ритмічне оформлення подорожніх, кількість прибуваючих автомобілів тільки наростала. Також пікове навантаження спостерігалось і на пішому переході в Шегинях та традиційно менше завантаженому пункті пропуску "Смільниця". Тільки за дві з половиною доби з 4-го по 6-те травня цього року в трьох пунктах пропуску для автомобільного сполучення ділянки відповідальності Мостиського прикордонного загону було оформлено на виїзд з України майже 50 тисяч громадян України та понад 13 тисяч іноземців. Із цього числа 10 тисяч подорожніх було оформлено на пішому переході пункту пропуску "Шегині". Також пропущено через кордон до Польщі більше 9 тисяч легкових автомобілів та мікроавтобусів і 450 рейсових та туристичних автобусів. 

Станом на 21.30 залишаються черги перед пунктом пропуску "Шегині" – близько 150 автомобілів, та 170 автівок очікують перед пунктом пропуску "Краківець". Перед пунктом пропуску "Смільниця" черга відсутня. 

Просимо подорожніх з розумінням поставитись до незручностей, викликаних обмеженою пропускною здатністю пунктів пропуску на українсько-польській ділянці кордону та завчасно моніторити Інтернет ресурси Держприкордонслужби України, зокрема сторінку у мережі Фейсбук "Західний Кордон" . 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: