• Головна
  • Новини
  • На карантин через грип та ГРВІ пішли 49 шкіл Львівщини та одна у Львові

29.01.2020, 16:33

На карантин через грип та ГРВІ пішли 49 шкіл Львівщини та одна у Львові

На Львівщині у 50 загальноосвітніх закладах призупинили навчання через високу захворюваність на грип та ГРВІ серед школярів

Зокрема, навчання призупинено у всіх школах Золочівського району, Дрогобича, Стебника, а також у Красненській школі Буського району та у молодших класах Лапаївської школи Пустомитівського району. Також на карантин іде одна львівська школа.

Як повідомили у середу, 29 грудня, у Дрогобицькій міськраді, у школах Дрогобича та Стебника призупиняють навчально-виховний процес з 30 січня до 3 лютого, оскільки у п’ятьох навчальних закладах кількість відсутніх учнів з ознаками захворювань на грип та ГРВІ становить понад 20-25%, що свідчить про перевищення епідемічного порогу. У понеділок, 3 лютого, заплановано провести моніторинг серед учнів. Якщо ситуація не покращиться, припинення навчально-виховного процесу продовжать до 10 лютого.

Як повідомила у коментарі ZAXID.NET спеціаліст департаменту освіти і науки Львівської ОДА Леся Босак, з 29 до 31 січня призупинено навчання у всіх 42 школах школах Золочівського району.

З четверга, 30 січня, на карантин підуть школярі Красненської школи Буського району, а з понеділка, 3 лютого, – молодші класи Лапаївської школи Пустомитівського району.

За даними департаменту охорони здоров'я ЛОДА, наразі в області не зафіксовано перевищення епідпоргу захворюваності на грип та ГРВІ, моніторинг захворюваності серед дітей продовжується.

Як повідомили у Львівській міськраді, з 30 січня призупинить навчання одна львівська школа №33, що на вул. Шевченка. Інші школи наразі не звертались про закриття. Відсоток відсутніх дітей у школах Львова наразі не критичний - 9%.

За даними центру громадського здоров’я, за минулий тиждень в Україні на ГРВІ захворіли понад 180 тис. людей, понад 60% з яких – діти. За тиждень зареєстровано чотири летальні випадки внаслідок грипу. Пік заворюваності прогнозують на кінець січня-початок лютого.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: