24.10.2019, 19:49

На Закарпатті уже четверо хворих на дифтерію

На Закарпатті станом на сьогодні у чотирьох осіб діагностовано дифтерію. Про це повідомив генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України Володимир Курпіта.

Про це пише УНН.

"Станом на сьогодні у Закарпатті 15 госпіталізованих, з них четверо хворих. Інші кваліфіковані як носії. Чотирьом з них введено по 20 тис. одиниць протидифтерійної сироватки. Про виявлені випадки дифтерії повідомлено органи місцевої влади й органи місцевого самоврядування", - сказав Курпіта.

За словами генерального директора, до Ужгородської міжрайонної філії Закарпатського обласного центру МОЗ надійшло три екстрених повідомлення про випадки захворювання на дифтерію серед госпіталізованих хворих.

"За тією інформацією, яку вдалося зібрати епідеміологам, перший хворий захворів 8 жовтня. За останні пів року він не виїжджав, це іноземний студент-медик. Зі слів хворого, він за межі України протягом останніх півроку не виїжджав. До лікарні звернувся 11 жовтня. У результаті проведених обстежень і лабораторного дослідження, у пацієнта 23 жовтня був підтверджений діагноз дифтерія. Йому сироватка не вводилася, оскільки не було клінічної картини, необхідної для введення сироватки", - розповів Курпіта.

Повідомляється, що після отримання цього результату були організовані огляди групами лікарів, які оглянули 120 студентів Ужгородського національного університету, які контактували з хворим у навчальному закладі. У 44 з них забрані бактеріологічні дослідження, оскільки були ознаки ЛОР-патології.

"За результатами бактеріологічних досліджень, підтверджено позитивний результат у ще двох хворих. Вказані особи були госпіталізовані до обласної інфекційної лікарні. Двом із них було після комісійного огляду встановлено діагноз дифтерія мигдаликів. За результатами додаткових бактеріологічних обстежень було виявлено позитивний результат ще у 12 контактних осіб. Усі вони госпіталізовані до Закарпатської обласної інфекційної лікарні. Двом з них встановлено діагноз дифтерія мигдаликів", - додав Курпіта.

Нагадаємо, в Ужгороді у студента-іноземця діагностували дифтерію.

Після цього в Ужгороді почали розшукувати 12 іноземних студентів, у яких запідозрили дифтерію.

Згодом стало відомо, що у Закарпатській області лабораторно підтверджено один випадок дифтерії, усього було обстежено 123 особи, серед восьми з них лабораторно виявлено ріст дифтерійної палички без клінічних ознак.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: