• Головна
  • Новини
  • В Ужгороді відкриті додаткові пункти щеплення проти дифтерії

29.10.2019, 08:37

В Ужгороді відкриті додаткові пункти щеплення проти дифтерії

Управління охорони здоров’я Ужгородської міської ради повідомило, що на сьогодні в обласній клінічній інфекційній лікарні перебувають 17 студентів. П’ятнадцятьом захворілим проводять антибіотикотерапію, яка триватиме 2 тижні, після чого їх повторно обстежать. Двоє студентів поступили в лікарню 27 жовтня – у них запідозрили наявність збудника дифтерії і хоча клінічних ознак недуги не було, їх госпіталізували для спостереження. Усі захворілі студенти – у задовільному стані.

Про це повідомили у міській раді Ужгорода.

Загалом за останні 4 дні в Ужгороді проти дифтерії щеплено 3 600 осіб. Пункти вакцинації для студентів УжНУ відкриті додатково за адресами: наб. Незалежності, 22, вул. Університетська, 14 та вул. Університетська, 10, працювали без вихідних.

Управління охорони здоров’я Ужгородської міської ради вчергове наголошує: щоб уберегтися від недуги, потрібно вакцинуватися, особливо тим, хто нещеплений, щеплений із порушення календаря або ж не має щеплення більше 10 років. Вакцинуватися можна безкоштовно у всіх сімейних амбулаторіях, навіть якщо особа не заключила договір із сімейним лікарем. Вакцина, отримана за кошти державного бюджету, може бути розподілена і у приватні клініки, якщо адміністрація такої клініки звернеться в управління охорони здоров’я Ужгородської міської ради.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: