• Головна
  • Новини
  • На Закарпатті «цілителька» повертала хлопця дівчині - виманила грошей та майна на 60 тис. грн

17.06.2021, 12:41

На Закарпатті «цілителька» повертала хлопця дівчині - виманила грошей та майна на 60 тис. грн

Закарпатські поліцейські викрили зловмисницю, яка виманила від неповнолітньої майна на понад 60 тисяч гривень

Про цце повідомив відділ комунікації поліції Закарпатської області

Слідчі Мукачівського районного управління поліції повідомили про підозру 33-річній шахрайці,  яка шляхом обману виманила від  неповнолітньої гроші, ювелірні вироби та техніку. Загальна сума збитку склала понад  60  тисяч гривень. За скоєне зловмисниці загрожує  до 3 років позбавлення волі.

До Мукачівського районного управління поліції звернувся житель міста з повідомленням про  те, що  його  неповнолітня  донька стала жертвою шахрайки. Чоловік розповів, що  протягом тривалого часу його 17-річна дочка невідомій жінці виносила з будинку гроші, ювелірні прикраси, побутову техніку, електроінструменти, телефони, планшет та інше цінне майно.

Поліцейські Мукачева оперативно відреагували та розшукали зловмисницю, яка ошукала неповнолітню дівчину.  У ході розслідування з’ясовано, що 33-річна жінка у ролі посередника між  неповнолітньою  та вигаданою цілителькою, під приводом повернення хлопця дівчині, виманила у неї гроші та майно на суму понад  60  тисяч гривень. Окрім техніки, яку дівчина винесла з помешкання батьків, вона перераховувала на банківський рахунок зловмисниці гроші різними сумами від 300 до 3000 гривень. Загалом слідчим поліції вдалось встановити понад 40 таких епізодів. 

Під  час документування кримінального правопорушення поліцейські частково вилучили майно потерпілих з помешкання зловмисниці, частину підозрюваній вдалось  перепродати. 

За вказаним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за частинами 1 та 2 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські зібрали достатньо доказів у справі та повідомили шахрайці про  підозру у вчиненому злочині  та вже готують  матеріали для обрання їй запобіжного заходу. За скоєне підозрюваній загрожує до трьох років позбавлення волі.

Шановні громадяни! Не довіряйте малознайомим людям із сумнівними пропозиціями. Якщо ж ви стали жертвою шахраїв, не зволікайте та одразу повідомляйте про це поліцію.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: