26.06.2019, 16:00

На Яворівщині збудують електростанцію на 25 вітряків

ТОВ "Яворів Енерго 2" (Львів) має намір побудувати вітроелектростанцію (ВЕС) потужністю 50 МВт на території Яворівського району Львівської області.

Інформація про розроблений проект оприлюднена у Єдиному реєстрі оцінки впливу на навколишнє середовище в середу, 26 червня, повідомило видання Fixygen.ua.

У межах проекту планується встановити 25 вітроелектроустановок (ВЕУ) потужністю від 3,5 МВт до 5 МВт кожна на відстані від 400 м до 800 м один від одного.

Планована висота веж - 100-166 м. Загальна площа забудови 1 га. Щорічна генерація е/е становитиме близько 180 тис. МВт-год.

Крім цього, у планах "Вінд Пауер Джі ЕС Ай Волинь", до якої входить "Яворів Енерго 2", є  будівництво високовольтної підстанції (ПС) 110 кВ на площі до 2 га і трансформаторного обладнання типу ТРДН з розщепленою обмоткою для забезпечення прийому і передачі в енергосистему генерованої ВЕС електроенергії.

З метою безперебійної роботи ВЕС запланована також реконструкція високовольтного обладнання на ПС 330кВ "Львів Західна" (1-2 осередки 35кВ-110 кВ).

ТОВ "Яворів Енерго 2" належить компанії ТОВ "Вінд Пауєр Джі ЕС Ай Волинь", що афілійована з Wind Power GSI (Трускавець Львівської обл.). Входить до групи компаній "Гринвиль Енерджі", належить АТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд" Гринвиль ".

Як повідомлялося," Вінд Пауер Джі ЕС Ай Волинь "(Волинська обл.) має намір побудувати ВЕС потужністю 150 МВт в складі 50 вітрових електроустановок (ВЕУ) на території Зимненської та Іваничівської об'єднаних територіальних громад (Володимир-Волинський і Іваничівський р-ни Волинсько й обл.).

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: