• Головна
  • Новини
  • На Херсонщині продовжують гинути червонокнижні сірі журавлі

16.01.2021, 18:09

На Херсонщині продовжують гинути червонокнижні сірі журавлі

Червонокнижні сірі журавлі на Херсонщині продовжують гинути, так може зникнути вся зграя, що перебувала на території Біосферного заповідника ім. Фальц-Фейна «Асканія- Нова» і постраждала від отруєння зерном, з порушенням обробленим засобом для боротьби з гризунами.

Про це директор Біосферного заповідника ім. Фальц-Фейна «Асканія-Нова» Віктор Гавриленко повідомив в онлайн режимі під час засідання робочої групи, створеної в ОДА для з’ясування причин масової гибелі птахів, передає кореспондент Укрінформу.

«Це пізня зграя підійшла у грудні, ви бачите на першому слайді – це зграя, в якій дуже багато молодняка. Явно, що це північні популяції… Всього 208 на вчора загиблих (з 2 по 15 січня – ред.)... Ця зграя втратила вожаків, в ній дуже багато молодняка, який також гине. Скоріше за все, вона повністю загине», - зазначив Гавриленко.

За його словами, препарат, яким оброблене зерно – пролонгованої дії, він не вбиває журавлів миттєво, а протягом 3-5 днів, птахи при цьому хриплять, харкають кров’ю.

Спроби годувати їх на території заповідника, щоб вони не вилітали за його межі годуватися у поля, результатів не дали.

Нагадаємо, станом на ранок 12 січня на території Великого Чапельського поду Біосферного заповідника ім. Фальц-Фейна «Асканія-Нова» загинув 191 сірий журавель. За однією з версій слідчих, птахи могли харчуватись зерном, обробленим хімікатами, яке посіяли фермери на навколишніх полях для боротьби з гризунами. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239 «Забруднення або псування земель» Кримінального кодексу України. У Херсонській ОДА створили робочу групу для з’ясування причини загибелі червонокнижних журавлів у заповіднику «Асканія – Нова».

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: