23.11.2021, 13:07

На Волині знайшли бурштин вагою два кілограми

Працівники комунального підприємства "Волиньприродресурс" знайшли бурштин вагою майже у два кілограми. Камінь такою вагою викопали вперше за рік роботи.

Про це пише Суспільне із посиланням на директора підприємства Анатолія Капустюка.

Шматок бурштину вагою у понад два кілограми знайшли 15 листопада на Волині, зокрема на Маневиччині. Загалом знахідка заважила б понад два кілограми, проте від каменя відламалися два шматки, тож нині "материнський" шматок буквально на пару грамів не дотягує до двох кілограмів та важить 1 кілограм 928 грамів.

"Це поки найбільша знахідка комунального підприємства за рік роботи", — каже директор КП "Волиньприродресурс" Анатолій Капустюк. Додає: камінь далі будуть відправляти на експертизу для оцінки та діагностики, для того, щоб встановити його вартість та виготовити паспорт.

Зі слів Анатолія Капустяка, на Волині ще не продали жодного каменя бурштину, який важить понад 500 грамів. Поки й цей не продаватимуть. Для продажу бурштину, який важить понад пів кілограма, потрібно влаштовувати ексклюзивні аукціони, — каже Анатолій Капустюк, — до них готуватимуться.

Зі слів директора комунального підприємства, перед цією знахідкою у КП "Волиньприродресурс" найбільшою знахідкою був бурштиновий камінь вагою 1 300 грамів.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: