• Головна
  • Новини
  • Організаторам підпільного цеху з обробки бурштину на Волині повідомили про підозру

07.01.2022, 12:55

Організаторам підпільного цеху з обробки бурштину на Волині повідомили про підозру

Оперативні співробітники Волинського прикордонного загону та працівники управління стратегічних розслідувань у лютому минулого року викрили мешканця Ковеля, який мав намір налагодити канал незаконного переміщення бурштину за кордон.

Про це інформують в Державній прикордонній службі України.

У рамках супроводу кримінального провадження за ч.2 ст. 240-1 КК України оперативниками прикордонного відомства було зібрано необхідні матеріали та  задокументовано злочинну діяльність організатора і трьох його пособників. Чоловіки упродовж січня-липня 2021 року налагодили виробництво та збут уже готових виробів із незаконно придбаного бурштину-сирцю.

Нагадаємо, що у липні 2021 року у приміщенні підпільного цеху в ході санкціонованого обшуку оперативні співробітники Держприкордонслужби спільно з працівниками УСР у Волинській області та слідчими Нацполіції  під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури, виявили та вилучили кілька сотень кілограмів бурштину і виробів із нього 

Учора усім чотирьом фігурантам справи повідомлено про підозру у вчиненні організованою групою незаконного придбання, перевезення, обробки та збуту бурштину (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 240-1 та ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 240-1 КК України).

Нині одному із членів організованої групи вже обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів іншим трьом підозрюваним.

 Досудове розслідування триває.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: