03.12.2021, 17:59

Директор Бурштинської ТЕС пішов з посади

Директор Бурштинської ТЕС, що на Івано-Франківщині, Валерій Хом'яков пішов з посади. Він очолював станцію з січня 2020 року.

Про це пише Суспільне із посиланням на пресслужбу компанії.

З 1 грудня 2021 року тимчасовим виконувачем обов'язків керівника станції призначили головного інженера ДТЕК Бурштинська ТЕС Максима Шумченка.

"Ситуація зі зміною очільника ТЕС ніяким чином не вплине роботу підприємства. Бурштинська ТЕС продовжує забезпечувати стабільне енерго- та теплопостачання регіону", — повідомили в пресслужбі.

28 листопада, приблизно о 21:20, на Бурштинській тепловій електростанції стався викид гарячої пароводяної суміші та газів з топки котла — четверо працівників отримали опіки. Їх госпіталізували до лікарні. Аварія сталася на сьомому енергоблоці.

За кілька годин після аварії, вночі 29 листопада, рятувальники гасили пожежу на Бурштинській ТЕС. Горіла покрівля котельного відділення між восьмим та дев'ятим енергоблоками. Повідомлення про займання до Служби порятунку надійшло 29 листопада о 04:14.

Двоє працівників Бурштинської ТЕС, які отримали опіки внаслідок аварії на станції, перебувають у критичному стані.

Бурштинську ТЕС перевірятиме комісія, яку створять в управлінні Держпраці в Івано-Франківській області.

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області зобов'язала директора Бурштинської ТЕС Валерія Хом'якова негайно укласти договір з Держслужбою з надзвичайних ситуацій про охорону станції від пожеж.

Впродовж трьох років — з 2019 до 2021 — на Бурштинській ТЕС, що на Прикарпатті, сталися п’ять аварій, під час яких травмувалися чи загинули працівники.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: