26.04.2019, 23:03

На Волині священник МП пограбував церкву громади ПЦУ

На Волині священик Московського патріархату, який відмовився від переходу до ПЦУ, залишив будинок громаді без електроенергії та сантехніки, які придбані були за кошти громади.

Про це «ВолиньUA» повідомив власкор.

Нагадаємо, що громада села Боровичі на Маневиччині проголосувала за приєднання до Православної Церкви України.

І вже, 18 березня, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл видав розпорядження про прийняття релігійної громади села Боровичі Маневицького району у клір Волинської єпархії Православної Церкви України.

Натомість священик МП отець Петро, відмовився від приєднання до ПЦУ.

Тоді ж жителі села проголосувала за те, щоб священик московського патріархату лишив будинок, в якому жив до цього, адже будинок належить громаді села. Попередньо, отець Петро, забрав з Божого храму речі, які він вважав, що належать йому.

На цьому, слуга Кирила, не зупинився та лишив громаді села Боровичі будинок без сантехніки та речей, які протягом цього часу були придбані практично за кошти селян. На останок, на згадку про себе, священик же подав заявку до працівників «Волиньобленерго» про відключення електроенергії в цьому ж будинку.

У «Волиньобленерго» підтвердили той факт, що священик МП Петро звернувся до них із заявкою про відключення електроенергії будинку по вулиці Набережна, 21 села Боровичі. Так як попередньо із цим споживачем був укладали договір на подачу енергії. У «Волиньобленерго» повідомили, що якщо до них протягом 180 днів звернеться наступний споживач на підключення електроенергії за тим ж самими потужностями.

До слова, з десяток прихильників Московського патріархату цього ж села, слідували прикладу священика Петра та позабирали з Божого храму речі, які раніше вони жертвували.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: