• Головна
  • Новини
  • На Тернопільщині поліцейські вже розпочали операцію «МАК-2021»

29.05.2021, 16:16

На Тернопільщині поліцейські вже розпочали операцію «МАК-2021»

Поліцейські Тернопільщини розпочали комплекс оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на виявлення та знищення нелегальних посівів снодійного маку та конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів та недопущення витоку в незаконний̆ обіг наркосировини рослинного походження.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Практичні відпрацювання триватимуть з 1 червня по 23 вересня. Правоохоронці обстежуватимуть присадибні ділянки на предмет незаконних посівів маку чи конопель.

Нагадуємо, що за посів або вирощування снодійного маку чи конопель передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність. Посіви маку на території нашої держави дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензії на здійснення відповідних видів діяльності.

Згідно з статтею 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до десяти рослин – тягнуть за собою накладення штрафу від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин. Якщо ж кількість таких рослин більша, то особі, яка їх вирощувала, загрожує кримінальна відповідальність.

Згідно зі статтею 310 ККУ, за незаконний посів або вирощування  маку в кількості від 100 до 500 рослин, конопель у кількості від 10 до 50 рослин передбачена відповідальність у вигляді штрафу до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

А вже за незаконний посів або вирощування маку в кількості 500 і більше рослин або конопель у кількості понад 50 рослин передбачено позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Поліція закликає громадян бути законослухняними, дотримуватися чинного законодавства, а у разі виявлення незаконних посівів нарковмісних рослин -повідомляти на лінію “102”.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: