• Головна
  • Новини
  • На Тернопільщині знайдено унікальні артефакти козацької доби

26.10.2021, 15:34

На Тернопільщині знайдено унікальні артефакти козацької доби

Під час цього дослідження з'ясувалося, що найранніший горизонт міського будівництва населеного пункту - XV-XVI століття.

На Тернопільщині археологи розкопали унікальні артефакти 18-го століття. Знахідки було виявлено на території міста Залізці. Про це йдеться у повідомленні Залеозецького краєзнавчого музею, передає Кореспондент.

"Серед виявлених артефактів надзвичайно цікавою і рідкісною знахідкою є шкіряний ремінь 18-го століття. Його виконано із тришарових пасмів шкіри, добре прошитих по краях. У центрі - оригінальний отвір для пряжки язика і лінія з отворами, які вже були зроблені в процесі використання виробу. В Україні дуже мало місць, де такі речі з органічної речовини добре збереглися в археологічних шарах", - ідеться в повідомленні.

Одним з найунікальніших артефактів є бронзове кільце, на якому чітко видно орнамент - троянда вітрів - "візитівка" козацької доби.

"З того ж історичного періоду ми відкрили для себе чимало різноманітних страв XV-XVII століть, зокрема типово міських за своєю природою. Це іригаційні чаші, муфти і скляні чашки, керамічні колиски, металеві вироби. Ми продовжимо розкопки, щоб отримати нові дані про історико-культурне середовище нашого міста і його околиць", - відзначили археологи.

Ці розкопки пролили світло на хронологію будівництва стародавнього центру міста. З'ясувалося, що найранніший горизонт міського будівництва Залізців - XV-XVI століття.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: