• Головна
  • Новини
  • На Тернопільщині вже троє людей померли від коронавірусної інфекції

06.04.2020, 14:19

На Тернопільщині вже троє людей померли від коронавірусної інфекції

На Тернопільщині вже троє людей померли від коронавірусної інфекції. Поліцейські закликають неухильно дотримуватися умов карантинних заходів

Про це повідомив відділ комунікації поліції Тернопільської області.

На Тернопільщині помер 57-річний священник із Заліщиків, котрий перший в області отримав позитивний тест на COVID-19. Про це поінформували у Тернопільському штабі боротьби із коронавірусом.

Пацієнт проходив лікування в Тернопільській лікарні швидкої допомоги. В останні дні його стан погіршився і він був підключений до  апарату штучної вентиляції легень, проте врятувати чоловіка не вдалося.

Нагадаємо, 57-річний священник був першим у Тернопільській  області, у кого  підтвердили коронавірус. Розповсюдження захворювання, як  припускають, могло розпочатися з похорону священнослужителя в одному з сіл Заліщицького району,  де серед інших був присутній священник із  райцентру.

Першим, хто помер від COVID-19 в Тернопільській області був 68-річний житель Монастириського району, котрий теж був на цьому похороні.

Поліцейські одразу встановили коло контактних людей, а це майже чотири сотні, усім рекомендували самоізолюватися.

Як розповіли у Заліщицькому відділенні поліції, після першого випадку інфікування на самоізоляції перебував цілий житловий п’ятиповерховий будинок в райцентрі, де мешкав померлий священник.

Згодом ще один  священнослужитель із Заліщицького району, котрий контактував із померлим отцем, отримав позитивний результат на COVID -19. Хворими виявилися  двоє його онуків. На даний час уся родина перебуває на самоізоляції.

Поліцейські встановили, що померлий тісно контактував із ще одним священником із Заліщиків. На щастя, в останнього не виявлено інфекції, проте він та його родина теж перебували на самоізоляції.

Поліцейські вживають усіх заходів, аби не допустити поширення вірусного захворювання, а тому вкотре звертаються до жителів області неухильно дотримуватися умов карантинних заходів.

Нагадаємо, від сьогодні  в Україні забороняється перебувати в громадських місцях групами більше ніж 2 осіб.  Також  забороняється перебувати у громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора. Крім того, забороняється відвідувати спортивні та дитячі майданчики, парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові чи прибережні зони (крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності). Забороняється перебувати на вулиці без документів, перебувати в громадських місцях дітям до 14 років без супроводу батьків. Також не можна самовільно покидати місце обсервації чи ізоляції. 

Фото ВВС

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: