10.11.2021, 17:45

На Тернопільщині створять обласну школу з біатлону

На базі біатлонної бази в Підгородньому діятиме Тернопільська обласна дитячо-юнацька спортивна школа з біатлону. За утворення закладу сьогодні проголосували на сесії обласної ради. Створення школи підтримали 37 з 57 депутатів. Фінансуватимуть заклад з обласного бюджету.

Про це пише Суспільне із посиланням на начальника обласного управління молоді та спорту Андрія Човгана.

"Стратегію, як буде розвиватися школа буде розробляти нове керівництво школи і буде затверджувати всі ці етапи та кроки разом з нашим управлінням, а також безпосередньо з обласною радою та профільними комісіями, ми будемо розпорядниками коштів. Вже ведуться перемовини з приватним сектором, бізнесом, які готові підтримувати школу фінансово. Зараз ведуться роботи по реконструкції стрільбища, по облаштуванні території", – каже Човган.

Директором нової школи обрали Олександра Степанюка. Він розповів, що раніше школа з біатлону діяла в Піднородньому. Працювала вона з 1987 до 2016 року. Потім увійшла до складу обласної школи з зимових видів спорту. Зараз у секції біатлону є 300 учнів, які згодом навчатимуться у новоутвореній школі з біатлону, каже Олександр Степанюк. Він розповів, які проблеми потрібно вирішити першочергово.

"Зараз ми реконструюємо біатлонний стадіон. Буде 22 установки для стрільби, де тренуватимуться спортсмени, буде зроблене стандартне штрафне коло. В нас була єдина лижеролерна траса протяжністю 2, 5 кілометра. Зараз ми розробляємо відповідно до вимог Міжнародної федерації біатлону – це будуть кола і по кілометру, і по півтори, і по два кілометри. Також у нас завершився договір оренди зброї і її забрала поліція. У новоствореній школи ми маємо зробити сертифікований стадіон зі стрільбищем і будемо вирішувати питання з поверненням зброї. Бо в кінці листопада розпочинається біатлонний сезон і нам потрібно тренуватися та стріляти, щоб успішно виступати на змаганнях. Не зважаючи на проблеми зі зброєю, ми на чемпіонаті з літнього біатлону в змішаній естафеті взяли 2 місце. І це з 2 гвинтівками", – каже Степаненко.

Як розповів Олександр Степанюк, на Тернопільщині є олімпійська чемпіонка з біатлону та три чемпіони світу.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: