08.09.2021, 11:59

На Тернопільщині можуть оштрафувати кар’єр

Тернопільський кар'єр можуть оштрафувати за те, що підприємство не позначило межі геологічної пам'ятки "Останці Сарматського моря".

Про це розповів начальник Держекоінспекції області Роман Нитка, передає Суспільне.

За його словами, через це екоінспекція не змогла знайти пам’ятку і перевірити її стан. Координати пам’ятки не зафіксовані в Держгеокадастрі, кар’єру видали припис. Також, каже Роман Нитка, представник кар’єру має з’явитися в Держекоінспекцію та пояснити, чому не встановили межі пам’ятки:

"Нами під час перевірки було встановлено, що є таке порушення. Зараз триває процедура притягнення до відповідальності посадової особи. Ми направили до суб’єкта господарювання повідомлення про те, що посадова особа, яка несе відповідальність, чи це керівник, чи інша якась посадова особа, уповноважена керівником з’явилася для нас для надання пояснень. Після надання цих пояснень інспектором буде встановлено, чи вбачаються якісь порушення, чи не вбачаються. Я думаю, що порушення ми бачимо, що воно є і, відповідно, тоді будемо притягувати до відповідальності".

Кар’єр у Галущинцях Підволочиської громади перевіряли спільно з Держгеокадастром та управлінням екології облдержадміністрації, розповідає Роман Нитка. За його словами, підприємство могло порушити правила охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду. Максимальний штраф за це для посадових осіб – 520 гривень. Кореспонденти Суспільного телефонували до представниці "Тернопільського кар’єру" Мар’яни Сеник. За її словами, позиція підприємства щодо цієї пам’ятки викладена на сайті. У публікації йдеться, що за наявними у Товариства документами, пам’ятка "Останці Сарматського моря" не є знищеною.

Нагадаємо, громадська організація "Українська природоохоронна група" повідомила, що підприємство знищило пам’ятку "Останці Сарматського моря", якій приблизно 5 мільйонів років. Члени громадської організації звернулися в Держекоінспекцію та Держгеокадастр, розповів голова громадської організації Олексій Василюк.

"Останці Сарматського моря" – це вапняки з рештками водоростей, молюсків та коралів, які знаходиться на території Тернопільської, Хмельницької та Львівської областей. Частина пам'ятки розташована в Галущинецькому кар'єрі Підволочиської громади. Там її площа – гектар, розповів заступник начальника обласного управління екології Ігор П’ятківський. За його словами, управління також звернулося в поліцію щодо цієї ситуації.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: