• Головна
  • Новини
  • На Сході затримали військовослужбовця, який продавав пальне

08.11.2019, 18:59

На Сході затримали військовослужбовця, який продавав пальне

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську, затримали командира батареї однієї з військових частин в районі проведення Операції об’єднаних сил, який продавав пально-мастильні матеріали місцевим мешканцям.

Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

За попередньою інформацією військовослужбовець привласнював пально-мастильні матеріали, які призначались для заправки військової техніки, та змушував підлеглих вивозити пальне з території військової частини до приміщення ангару, де його купували місцеві мешканці.

Важливо: за попередніми підрахунками, військовий  продав  пально-мастильних матеріалів на загальну суму понад 250 тисяч гривень.

Відбулося  затримання військовослужбовця в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після отримання ним чергової суми неправомірної вигоди у сумі 8 тисяч гривень.

Примітка: під час обшуку у службовому кабінеті затриманого виявлено 9 тисяч доларів США, які, ймовірно, отримані від незаконних оборудок з військовим майном.

Наразі: вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Військова прокуратура Луганського гарнізону. Оперативний супровід -  Управління захисту економіки Головного управління Національної поліції в Луганській області та Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Кваліфікація: викрадення, привласнення військовослужбовцем військового майна, а також заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем (ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України).

Санкція статті: у разі доведення вини, військовому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: