• Головна
  • Новини
  • На Сихові багатоповерхівки вліплять серед садибних забудов

25.02.2020, 13:18

На Сихові багатоповерхівки вліплять серед садибних забудов

Архітектурно-містобудівна рада при управлінні архітектури та урбаністики Львівської міської ради 21 лютого підтримала проєкт детального плану території в районі вул. Соняшникової, вул. Сихівської та залізничної колії у Львові. Там зведуть 9-поверхівку та дві 16-поверхівки серед садибних забудов.

Про це пишуть "Наші гроші. Львів".

Перед цим містобудівна рада двічі відхиляла проєкт цього детального плану території. Основною причиною було те, що у своїх кресленнях розробник не показав можливого розвитку всієї території. Тоді ж архітектори назвали ділянку майбутнього будівництва «абсолютно випадковою» та зазначили, що цю «окремо взяту республіку» дуже важко назвати продовженням генерального плану.

На поточному засіданні містобудівної ради розробник представив детальний план території з правками. У ньому передбачили громадську забудову, два виїзди на вул. Соняшникову та територію для будівництва дитячого садка. Члени містобудівної ради зазначили, що в такому вигляді детальний план є повноцінним, однак ще вони порадили забудовникові доопрацювати шумозахист від залізничної колії.

Проєкт детального плану території в районі вул. Соняшникової-Сихівської охоплює більше 10 га, де здебільшого розташована садибна забудова та колишня насосна станція «Львівводоканалу».

Власником насосної станції сьогодні є ПП «Корт-Сервіс», яке й збирається вести нове будівництво. Тут планують збудувати односекційний 9-поверховий будинок, дві секції будівель по 16 поверхів, а ближче до колії – багаторівневий паркінг на 96 паркомісць з офісними приміщеннями. Для цього забудовник хоче перевести територію санітарних об’єктів у дві зони – змішаної малоповерхової та багатоповерхової забудови та територію громадської забудови.

Нагадаємо, що детальні плани території потрібні для визначення майбутнього вигляду та розвитку певного району, це важливий документ, завдяки якому територія має стати комфортною для мешканців. Однак міська рада використовує його для того, щоб дозволити будівництво багатоповерхівок в будь-якому місці всупереч містобудівним правилам.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: