• Головна
  • Новини
  • На Погулянці відновили скульптуру святого Антонія рамках Днів реставрації

16.08.2021, 15:39

На Погулянці відновили скульптуру святого Антонія рамках Днів реставрації

У Львові завершилися Дні реставрації на Погулянці, де цьогогоріч відновлювали історичну скульптуру. Метою заходу було залучення мешканців та майстрів до процесу реставрації.

Про це йдеться у повідомленні Бюро спадщини.

Упродовж десяти днів фахівці проводили реставрацію історичної скульптури на вулиці Погулянка, 20. Там Бюро спадщини облаштувало спеціальну альтанку, у якій в режимі реального часу можна було спостерігати за процесом реставрації.

«Про цю скульптуру ми мали дуже мало інформації. Точно відомо, що вона була перенесена на цемісце», – розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

Скульптура мала багато втрачених елементів, які довелося доповнювати під час майстер класів, які проводив реставратор Андрій Федоришин.

«Ця скульптура була в поганому стані. Не лише пошкоджений камін впливом атмосфери, але й були втрачені елементи, зокрема, руки. Нам вдалося відновити їх і зберегти пластику. Також ми виявили ноги скульптури: їх раніше забетонували у постамент, щоб вона трималася. Це виявилося несподіванкою і нам вдалося їх частково відкрити, – розповів реставратор.

Нагадаємо, торік Дні реставрації проводили у центрі Львова у Бернардиньскому дворику. Цього року локацію вирішили розширити, щоб залучити більше містян до відновлення культурної спадщини, показати, що й на околицях є багато цікавих скульптурних елементів та пам’яток.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: