• Головна
  • Новини
  • У Львові відкрили оновлений фасад будинку колишнього страхового товариства “Дністер”

22.08.2022, 18:43

У Львові відкрили оновлений фасад будинку колишнього страхового товариства “Дністер”

У понеділок, 22 серпня, з будинку колишнього страхового товариства “Дністер”, що на вул.Руській, 20, знімають риштування. Там практично закінчили реставрувати третю, останню, частину фасаду зі сторони вул. Руської. Реставратори ще працюватимуть на нижніх партіях фасаду.

Про це розповіла  начальниця управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

Реставраційні роботи розпочали у 2020 році. А наприкінці минулого року відкрили оновлені фасади будівлі з вул. Підвальної та з боку музею “Арсенал”.

Роботи з відновлення фасадів були досить складні. 

“У поганому стані був карниз, значну частину якого замінили. Також труднощі полягали в тому, що будинок має багато кераміки, яка, в основному, зверху, під карнизом, була пошкоджена. Довелось замінити її на копії. Майстрів з реставрації кераміки у нас немає, і ми знайшли фірму, яка виготовила копії таких плиток. Також реставратори віднайшли і повернули фасаду первісну колористику”, – зазначила Лілія Онищенко.

Крім реставрації фасадів, відновили і покрівлю. Вартість реставраційних робіт, які виконувало ПП “Володар-Маркет”, склала 9,2 млн грн.  

Нагадаємо, будинок колишнього українського страхового товариства “Дністер” збудувало бюро львівського архітектора Івана Левинського у стилі гуцульської сецесії. Кам‘яниця є пам’яткою архітектури та пам’яткою історії, адже там вперше на аматорській сцені виступав Лесь Курбас. Зараз у будинку розміщена міська поліклініка та Центр розвитку туризму м.Львова.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

    Коментар

    Блоги

    Василь Чорний

    Громади Волині в умовах воєнного стану

    Мирослав Дністрянський

    ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

    Василь Чорний

    Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: