• Головна
  • Новини
  • На Львівщині закинутий костел XIX ст. продали за 30 тис. грн

17.10.2019, 18:49

На Львівщині закинутий костел XIX ст. продали за 30 тис. грн

Фонд державного майна України продав на аукціоні за 30 тис. грн недіючий костел Пресвятої Трійці у селі Магерів, що в Жовківському районі. Аукціон відбувся 15 жовтня, і його переможцем став підприємець з Дніпра.

Костел загальною площею 565 м² Фонд держмайна виставив на продаж ще у 2017 році. З того часу костел кілька разів намагались продати під час аукціонів, однак на торги ніхто не подавався, пише Zaxid.net.

Під час онлайн-аукціону 15 жовтня Фонд держмайна запропонував придбати костел за 528,5 тис. грн. У торгах взяли участь три учасники: благодійна організація «Спадщина.УА», що запропонувала за пам’ятку 16 тис. грн, приватна підприємиця Шеховцева Світлана Олександрівна, яка запропонувала за костел 25 тис. грн, та підприємець Соболь Сергій Федорович, який запропонував 30,3 тис. грн.

Ставки під час аукціону приймались на пониження. Переможцем аукціону визначили Сергія Соболя – підприємця з Дніпра. За даними бізнес-платформи YouControl , чоловік займається роздрібною торгівлею продуктами харчування а тютюном. Костел Пресвятої трійці у Магерові продали за 30 тис. грн

У розмові з журналістами видання Сергій Соболь заявив, що не знає, як буде використовувати придбаний костел. За словами Соболя, він не бачив костел вживу, лише на фото та на карті Google. 

«Навіть не уявляв собі, що такий об’єкт можна так просто купити на аукціоні. Цікавий об’єкт в прикордонні України, тому вирішив купити», – прокоментував підприємець.

Зазначимо, що у 20 км від Магерова розташований пункт пропуску «Рава-Руська–Гребенне». Від Львова до Магерова — близько 50 км. Костел Пресвятої Трійці збудували у 1595 році. У 1845 році костел повністю перебудували та освятили. Під час Першої світової війни храм суттєво постраждав, а у 1935 році костел відновили та заново освятили. Костел Пресвятої Трійці не внесений у реєстр пам'яток архітектури.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: