• Головна
  • Новини
  • На Львівщині за один день виявили 32 незаконні АЗС, які до того ніхто в упор не бачив

29.12.2019, 11:03

На Львівщині за один день виявили 32 незаконні АЗС, які до того ніхто в упор не бачив

28 грудня у Львівській ОДА відбулась нарада за участі прокуратури, фіскальної служби, СБУ та інших дотичних структур щодо боротьби із нелегальної діяльністю автозаправних станцій під головуванням першого заступника голови облдржадміністрації Василя Лозинського.

Отже, на території Львівської області тривають рейди. За словами керівника департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА Михайла Грета, лише 28 грудня здійснено 22 огляди місць подій. Із двох АЗС вилучили обладнання. Окрім того, зареєстрували 10 проваджень.

Всього 28 грудня виявили 32 незаконні АЗС. Припинили діяльність 10 чинних АЗС.

Нагадаємо, що 27 грудня відбулась селекторна нарада із Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком, у межах якої урядовець доручив у кожній області провести наради за участі прокуратури, фіскальної служби, СБУ та інших дотичних структур щодо боротьби із нелегальними АЗС.

«Мотивація у цьому процесі проста: економіка має вийти з тіні. Подібні заходи також будуть відпрацьовуватись у інших проблемних галузях. Тіньові сфери української економіки мають стати прозорими. Мають залишитися підприємці, які працюють за ліцензіями і сплачують податки», - акцентував Олексій Гончарук.

Зі свого боку, перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Василь Лозинський, у межах наради запропонував підвищити розмір штрафів за нелегальну діяльність.

«Штраф від 17 тисяч гривень не сприяє зменшенню кількості нелегальних автозаправок. Пропонуємо значно підвищити розмір штрафу. Це дозволить підвищити рівень відповідальності за функціонування таких заправок», - зазначив Василь Лозинський.

Також нагадаємо, що днями пресслужба СБУ повідомила, що у межах понад 20 кримінальних проваджень припинили діяльність майже 300 нелегальних автомобільних заправних комплексів у всіх регіонах України.

У повідомленні було зазначено, що комплекси функціонували із порушенням вимог чинного законодавства, а їх діяльність становила підвищену небезпеку для населення та призводила до масштабного недоотримання коштів місцевими бюджетами.

За попередніми оцінками експертів, лише за два роки сума несплачених державі податків перевищила 10 мільярдів гривень.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: