• Головна
  • Новини
  • На Львівщині триває робота із виявлення нелегальних АЗС

31.03.2021, 13:18

На Львівщині триває робота із виявлення нелегальних АЗС

Завдяки співпраці членів міжвідомчої робочої групи, серед яких Державна податкова служба, Державна фіскальна служба, Держпраця, ДСНС, Держекоінспекція, поліція, та інші, від початку 2021 року здійснено понад 250 виїздів щодо можливих місць розташування нелегальних АЗС.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської ОДА.

«Ми продовжуємо роботу над виявленням та ліквідацією такого явища, як нелегальні АЗС. Нелегальні АЗС – це не тільки несплачені податки, а й потенційна небезпека для оточуючих», – зазначив директор департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження ОДА Богдан Кейван.

Так, протягом 13-30 березня 2021 року, перевірено 79 адрес та здійснено понад 150 виїздів на місця можливого розміщення нелегальних АЗС. За результатами оглядів та проведених перевірок, у 74 АЗС наявні ліцензії, 4 АЗС опечатано, 1 АЗС відсутня за вказаною адресою. Вилучено 40 тонн пального на суму 1,200 млн грн та обладнання на суму 500 тис грн, накладено штрафних санкцій на суму 1,620 млн грн.

Крім того, виявлено 149 порушень з питань охорони праці та 13 посадових осіб притягнутодо відповідальності, складено 6 протоколів за відсутність журналу обліку відходів та 3 протоколи за відсутність дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, 5 посадових осіб притягнуто до відповідальності, а також 33 особи притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення вимог законодавства в частині пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту.

За підсумками роботи від початку 2021 року, перевірено більше 100 АЗС, вилучено 130 тонн пального на суму 3,5 млн грн та обладнання на суму 1,350 млн грн, накладено штрафних санкцій на суму близько 10 млн грн. Крім цього, видано 25 ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним 16 суб’єктам господарювання, продовжено дії 118 ліцензій, переоформлено 99 ліцензій.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: