• Головна
  • Новини
  • «На Львівщині з COVID-19 дедалі частіше госпіталізують людей віком 35-40 років», – Чемерис

26.02.2021, 16:59

«На Львівщині з COVID-19 дедалі частіше госпіталізують людей віком 35-40 років», – Чемерис

Всі госпіталізовані хворі є важкими, з важкими пневмоніями. 80% з них є кисневозалежними.

Про це на пресбрифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, передає "Еспресо.Захід".

За словами чиновника, за минулу добу на Львівщині провели близько 1700 досліджень методом ПЛР, з них 447 виявилися позитивними. Загалом епідситуація на Львівщині залишається стабільною, проте за останній тиждень спостерігається негативна тенденція – кількість хворих повільно, але неухильно зростає.

"За останню добу госпіталізували 144 пацієнти. Відтак, сьогодні на стаціонарному лікуванні перебуває 1404 хворих з COVID-19. Це – на 205 більше, ніж було минулої п’ятниці. Завантаженість ліжок становить 35,6% (ще три дні тому було близько 30%. – ред.). У реанімаційних відділеннях перебуває майже 120 пацієнтів, з них 33 – на апаратах штучної вентиляції легень (минулої п’ятниці ця цифра становила 107 і 18, відповідно. – ред.). 164 пацієнта – в обласній інфекційній клінічній лікарні, 154 - у Центрі легеневого здоров'я, 144 - у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги, 112 – в обласному госпіталі ветеранів війни у Винниках, 104 - у міській лікарні Стебника, 84 – у Стрийській міській лікарні. Тенденції, які ми спостерігаємо останнім часом на Львівщині (та й загалом по Україні) є доволі тривожними, - підкреслив керівник Департаменту. - Це видно по кількості підтверджених випадків і по кількості викликів бригад екстреної медичної допомоги. Лише за минулу добу надійшло 70 викликів - вдвічі більше, ніж минулої п’ятниці. Впродовж останнього тижня щодня госпіталізували не менше 130 пацієнтів (тиждень перед тим у Департаменті повідомляли про 100 і більше госпіталізацій за добу. – ред.)".

Попри потепління, Орест Чемерис закликав не ігнорувати карантинні обмеження і надалі носити маску, максимально уникати місць масових скупчень людей, дотримуватися дистанції та гігієни рук.

Також чиновник нагадав, що учора на Львівщині розпочалася вакцинація від COVID-19. Перше щеплення зробили завідувачці 4-им відділенням Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Тамілі Алексанян. Загалом вакцинували 50 осіб з медперсоналу цього лікувального закладу, включно з її керівником Сергієм Федоренко. Сьогодні мобільна бригада працює у 8-ій міській клінічній лікарні, де вакцинує понад 80 осіб.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: