• Головна
  • Новини
  • На Львівщині виявили захоронення воїнів часів Першої світової війни

13.08.2021, 16:59

На Львівщині виявили захоронення воїнів часів Першої світової війни

Фахівці меморіально-пошукового центру "Доля" провели пошук місць поховань загиблих воїнів часів Першої світової війни на горі Татарівка біля села Нижня Рожанка, що на Сколівщині.

Поки про точну кількість осіб, яка там поховані, невідомо. Про це можна буде дізнатись лише після проведення ексгумації, – розповів у коментарі для "Еспресо. Захід" керівник меморіально-пошукового центру "Доля" Святослав Шеремета.

"Проводимо пошукові роботи. Сьогодні державна комісія проголосувала за видачу дозволу на перепоховання і ексгумацію, яку  плануємо найближчим часом проводити. І лише після проведення ексгумації зможемо сказати кількість останків. Так виглядає, що це є солдати армії Австро-Угорської імперії. За тиждень чи за два після ексгумації знатимемо  приналежність до армії остаточно, можливо, навіть і до якого полку належали", – розповів Святослав Шеремета.

У меморіально-пошуковому центрі "Доля" припускають, що перепоховання будуть проводити ближче до листопада, а саме до річниці завершення Першої світової війни. Перепоховання, імовірно, відбудеться в Нижній Рожанці на кладовищі. 


Фото: меморіально-пошуковий центр "Доля"

"У горах є ще дуже багато поховань часів Першої світової війни, їх ми виявляємо і в окопах, і бліндажах. Це є необліковані поховання і кожного року під час експедиції наші фахівці виявляюсь останки.

Їх ще є дуже багато. Просто в горах не завжди загиблих не зносили вниз, а хоронили прямо там, де вони гинули, або де проходила лінія окопів", – додав Святослав Шеремета.

Нагадаємо, на Львівщині відбулась експедиція з пошуку останків воїнів УПА.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: