25.11.2020, 10:33

На Львівщині відреставрують сторічну ратушу

В селищі Нове Місто на Старосамбірщині відреставрують сторічну ратушу. Вона збудована у стилі модерн. Після повного ремонту там планують відкрити музей, готель та зону відпочинку для молоді. Також у ратуші засідатимуть селищні депутати.

У минулому в ратуші був магістрат, адже Нове Місто мало статус містечка. В радянський час приміщення використовували як народний дім: там був клуб та бібліотека, пише Суспільне.

Цьогоріч розпочалась повна реконструкція ратуші. Виконроб Борислав Шавала розповів Суспільному, що найважчі роботи вже завершили. Тепер сподіваються на гарну погоду, щоби встигнути зробити дах до зими.

На Львівщині відреставрують сторічну ратушу

"Після демонтажу головне було плиту першого поверху зробити по нових проєктах, армовані. Армована плита на металевих балках – це саме такі потужні роботи", — каже Борислав Шавало.

Ремонт триповерхової ратуші в Новому місті коштуватиме близько 16 мільйонів гривень. Роботи фінансують з місцевого та обласного бюджетів.

"На реконструкцію ратуші потрібно 16 мільйонів гривень. В місцевому бюджеті на цей рік передбачено 5 мільйонів гривень, в обласному — 1 мільйон на цей рік. В наступному році плануємо дофінансувати решту суми", — каже Юрій Бучко.

На Львівщині відреставрують сторічну ратушу

За словами голови Добромильської територіальної громади Петра Куляса, на третьому поверсі ратуші облаштують готель з видом на Старосамбірщину та на 500-річний костел Святого Мартина.

Завершити реставрацію ратуші в селищі Нове Місто планують в наступному році.

За словами заступника голови Львівської ОДА Юрія Бучка, на Львівщині зараз крім цієї ратуші реставрують ще 16 пам’яток архітектури.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: