24.01.2020, 22:03

На Львівщині суддя погорів на хабарі

У п’ятницю, 24 січня 2020 року, за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ викрили на одержанні неправомірної вигоди виконувача обов’язків голови одного з районних судів Львівської області.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Слідством встановлено, що вказана особа висловила прохання громадянину надати грошову винагороду за не притягнення до адміністративної відповідальності.

Служителя Феміди викрито після одержання ним другої частини обумовлених коштів.

Наразі вирішується питання про повідомлення судді про підозру.

Цікаво що, у грудні 2018 року прокурорами САП за оперативного супроводу працівників Управління СБУ у Львівській області цього ж суддю було викрито на отриманні 1 тис. Євро неправомірної вигоди.

Ці кошти він вимагав від громадянина за не притягнення останнього до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Частину обумовлених коштів, а саме 400 Євро, було виявлено у служителя Феміди одразу після вчинення злочину, іншу частину у розмірі 600 Євро – за місцем його проживання.

26 червня 2019 року детективами НАБУ завершено досудове розслідування та 27 червня 2019 року матеріали кримінального провадження було відкрито стороні захисту.

Однак, тривалий час суддя не ознайомлювався з матеріалами справи. Крім того, він ухилявся від участі у судових засіданнях з розгляду клопотання про встановлення строків для такого ознайомлення. І лише 30 вересня 2019 року такий строк було встановлено.

На сьогодні обвинувальний акт за ч.3 ст.368 КК України скеровано до суду для розгляду по суті.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Від редакції: 19 грудня 2018 року було складено повідомлення про підозру судді Турківського районного суду Львівської області Кріля Луки Михайловича у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 КК України, яке вручено йому того самого дня.

Суддя Кріль Л.М. підозрюється в одержанні від громадянина Г. неправомірної вигоди за закриття провадження в справі про вчинене Г. адміністративне правопорушення.

Додамо, що відповідно до даних сайту Судова влада в Україні Кріль Лука Михайлович – не лише в.о голови Турківського районного суду, а й єдиний суддя у цьому суді.

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: