• Головна
  • Новини
  • На Львівщині самі ж банкіри крали гроші з депозитів своїх клієнтів

06.12.2019, 11:47

На Львівщині самі ж банкіри крали гроші з депозитів своїх клієнтів

На Львівщині поліцейські викрили учасників організованої злочинної групи, котрі заволоділи коштами банківської установи.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Львівської області.

Як встановили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (відділу детективів) слідчого управління поліції Львівщини за процесуального керівництва прокуратури області та оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань у Львівській області, п’ятеро працівників банку заволоділи коштами установи у сумі більше ніж півтора мільйони гривень.

Під час досудового розслідування правоохоронці  з’ясували, що протягом 2015 - 2018 років зловмисники проводили незаконні операції щодо перерахунку коштів з депозитних на поточні рахунки без відома та згоди клієнтів і в подальшому отримували гроші у банкоматах.

Проведеними заходами слідчі та оперативники встановили організатора групи – нею виявилась 50-річна мешканка Жидачівського району, котра обіймала посаду керівника відділення банку, а також  її посібників – працівників цього ж відділення віком від 33 до 58 років.

Слідчі 5 грудня повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України та ч.3 ст.362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання для підозрюваних запобіжних заходів. Досудове розслідування триває.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: