• Головна
  • Новини
  • На Львівщині не зафіксовано жодного випадку штаму коронавірусу «Омікрон»

29.11.2021, 16:36

На Львівщині не зафіксовано жодного випадку штаму коронавірусу «Омікрон»

В Україні, і на Львівщині, зокрема, не зафіксовано жодного випадку захворювання на новий штам коронавірусу «Омікрон», який виявили у Південно-Африканській Республіці, Республіці Ботсвана, Зімбабве, Намібії, Королівстві Лесото, Королівстві Есватіні, Республіці Мозамбік.

Про це повідомили у Львівській ОДА.

«Станом на сьогодні жодних застережень ВООЗ  щодо поведінки цього штаму немає. Вірус мутує постійно і продовжуватиме мутувати. З кожною мутацією найважливіше – це відслідковування епідеміологічного ланцюга (визначення кола осіб, які можуть бути носіями або зараженими) та підхід до лікування - особам, які повернулися з країн, де виявили новий вірус, і які мають відповідні симптоми, буде приділятися значна увага для визначення генотипу вірусу. Загальні ж принципи лікування при ковіді, незалежно від мутації вірусу, однакові», - розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Нагадаємо, українці, що перебували у країнах, де виявлено коронавірус штаму “Омікрон”, мають пройти самоізоляцію після повернення в Україну. На цьому наголосили учасники селекторної наради з Президентом України, яка відбулася 29 листопада.

Наразі невідомо, чи викликає коронавірус штаму “Омікрон” більш тяжкий перебіг хвороби. Перші випадки інфікування цим штамом були зафіксовані в молодих людей (студентів університетів), які, як правило, зазвичай мають легший перебіг хвороби. Проте загальний рівень зараження у Південно-Африканській Республіці є підвищеним - повідомляють у МОЗ.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: