• Головна
  • Новини
  • На Львівщині ліжкова мережа у ковідних лікарнях заповнена лише на третину

15.01.2021, 18:26

На Львівщині ліжкова мережа у ковідних лікарнях заповнена лише на третину

Заповненість ліжкової мережі у відсотковому значенні становить 31,4 %. Якщо проаналізувати кількість пацієнтів у лікарнях, то найбільше хворих лікують у лікарні швидкої допомоги, інфекційній лікарні, Центрі легеневого здоров’я та у Винниках.

Про це сьогодні під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, - про це повідомили у Львівській ОДА.

«Якщо проаналізувати динаміку госпіталізації хворих,  тенденції не змінюються. Щодоби ми госпіталізовуємо 100 - 130 пацієнтів», - зазначив Орест Чемерис.

Медики вкотре закликають бути обережними і не нехтувати правилами карантину, адже тенденції щодо збільшення кількості звернень молодих осіб також утримується.

«Коронавірус молодіє, ми бачимо багато молодих пацієнтів, які не мають ніяких хронічних хвороб. Ця інфекція підступна своїми ускладненнями, тому не варто її переносити «на ногах», навіть легку форму. Потім можна довго доліковувати різні ускладнення», - наголосив лікар-інфекціоніст Львівської обласної клінічної інфекційної лікарні Андрій Орфін.

Попри заповненість ліжкової мережі на рівні 31%, спаду захворюваності нема.

«Відсоток виявлених залишається на високому рівні. Треба бути пильними. Ми знаходимось в зимовому періоді, кінець січня - це пік гострих респіраторних захворювань. Попри карантин, який триває уже не перший місяць, кожне святкування - це збільшення контактів, а відтак і збільшення ризику захворювання», - резюмував Орест Чемерис.

За його словами, ковідних пацієнтів в області приймає 22 установи. Залучати додаткові лікарні поки що нема потреби. 3,5 тисячі ліжок забезпечені киснем: це становить 90% від усіх ковідних ліжок.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: