18.11.2020, 13:41

На Львівщині для п’яти дітей-сиріт придбають житло

Чотири житлові об’єкти для 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, придбають на Львівщині.

Про це повідомили у Львівській ОДА. 

Таке рішення ухвалили сьогодні, 18 листопада, у межах засідання Комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа у Львівській області, під керівництвом заступника голови Львівської ОДА Юрія Холода.

Під час наради присутні вирішили скерувати на придбання зазначеного житла 1 млн 405 тисяч гривень.

«Цього разу помешкання придбаємо у Бориславі, Стрию, а також Мостиському та Кам’янка-Бузькому районі. Для нас важливо, щоб стан житла й умови проживання підлітків, котрі були позбавлені батьківського тепла, були якнайкращі. Тому ми продовжуємо шукати помешкання з найкращими умовами», – зазначив Юрій Холод.

За словами начальника служби у справах дітей Володимира Лиса, на придбання чотирьох помешкань з обласного бюджету скерують понад 828 тисяч гривень, решта коштів – співфінансування з місцевих бюджетів.

За цей рік на Львівщині у межах реалізації обласної програми придбали 19 житлових об’єктів для 26 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Наразі в Україні майже 20 тисяч осіб до 23 років взагалі не мають житла, з них на Львівщині – майже 400 осіб. Усього на квартирному обліку в державі перебуває понад 30 тисяч дитей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. Водночас, субвенцію для закупівлі житла та розвитку мережі малих групових будинків наша держава виділяє з 2017 року.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: