• Головна
  • Новини
  • На Київщині затримали фури зі львівським сміттям - влада Львова каже незаконно

09.06.2020, 14:41

На Київщині затримали фури зі львівським сміттям - влада Львова каже незаконно

Вантажівки зі сміттям, що їх кілька днів тому з невідомих причин було затримано у м. Сквира Київської області, перебували там на підставі чинного договору про прийом та захоронення ТПВ. Як повідомив заступник міського голови Львова з питань безпеки Сергій Бабак, контрагенти- перевізники мають чинний договір із Сквирзьким полігоном на вивезення та захоронення ТПВ. Відтак вантажівки перебували там не безпідставно.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськогї ради.

Зі слів Сергія Бабака, як тільки на початку червня з’явилась інформація, що на Сквирзькому полігоні затримано три вантажівки зі львівським сміттям, відразу було проведено внутрішнє службове розслідування. Всі вантажівки були затримані поліцією Сквири, яка зафіксувала факт їх перебування на полігоні ТПВ.

Відтак в межах проведеного внутрішнього службового розслідування заступник міського голови з питань безпеки міста Сергій Бабак виїхав у місто Сквира, де у четвер, 4 червня, була проведена нарада з міським головою Сквири, секретарем міської ради, слідчим поліції та ін.

Сергій Бабак пред’явив посадовцям міста Сквири договір між одним із львівських контрагентів та полігоном Сквири на прийом та захоронення ТПВ.

«Посадовці Сквирзької міської ради та працівники поліції були подивовані наявністю такого легального договору, і зазначили на зустрічі, що їм нічого про це не було відомо. Водночас, зважаючи на пред’явлені документи, питання щодо Львова були повністю зняті. Таким чином хочу підтвердити, що машини, які були затримані на полігоні у місті Сквирі, перебували там відповідно до законного договору між контрагентом фізичною особою-підприємцем та полігоном Сквири.

Відтак, з врахуванням пред’явленого документу, на місці будуть розбиратись щодо затримки машин", — зазначив Сергій Бабак.

Додамо, 2 червня поліція Київської області повідомила: "На Сквирщині поліція затримала 3 вантажівки зі львівським сміттям. Наразі автомобілі з вантажем та бульдозер, які були затримані на Сквирському полігоні твердих побутових відходів, поміщені на майданчик тимчасового тримання. Поліція скерувала до суду клопотання щодо арешту цих транспортних засобів.

Так, днями до поліції надійшла інформація від небайдужих громадян про те, що в Сквирському районі, поблизу с. Великі Єрчики, на території сміттєзвалища перебувають 3 вантажівки зі сміттям.

На місце події одразу прибула група реагування патрульної поліції, яка зафіксувала факт перебування вантажівок на полігоні твердих побутових відходів без відповідних документів та дозволів.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 356 (Самоуправство) Кримінального Кодексу України. Триває досудове розслідування.

З метою недопущення в подальшому подібних порушень, керівництвом Сквирської поліції спільно з місцевої владою, активістами та громадськістю прийняте рішення про цілодобову охорону полігону твердих побутових відходів. Також до цієї території приближені наряди поліції".

Фото з місця події, поліція Київської області.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: