14.06.2020, 17:16

НБУ видав 10 банкам 2,2 млрд рефінансу на довгий термін

Національний банк надав 10 банкам 2,2 млрд грн рефінансування під 6% на термін від року до п'яти років на другому тендері 12 червня.

Про це повідомляє сайт НБУ, пише сайт Мінфін.

Крім кредитів на термін від 1 до 5 років, регулятор в п'ятницю в ході аукціону з рефінансування банків строком до 90 днів задовольнив заявки трьох банків на 445 млн грн під 6% річних.

Нагадаємо, 8 травня регулятор провів дебютний тендер з рефінансування банків на термін від року до п'яти років, на якому надав 11 банкам 2,4 млрд грн.

Крім того, в період з 30 квітня по 29 травня НБУ провів п'ять тендерів з рефінансування банків на 90 днів на загальну суму близько 9,6 млрд грн, а шостий аукціон, запланований на 5 червня, не відбувся.

Тендери довгострокового рефінансування спрямовані на виконання одразу кількох цілей, пов'язаних як із збереженням фінансової стабільності в країні, так і зі стимулюванням економічного зростання.

«На сьогодні гривнева ліквідність банківської системи перевищує 200 млрд грн, а валютна $8 млрд. Тому запровадження нового інструменту носить скоріше превентивний характер на випадок розгортання більш серйозних кризових явищ у світовій економіці», — зазначали раніше в НБУ.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: