05.10.2019, 19:36

НБУ просить експертів не прогнозувати курс гривні

Заступник глави Нацбанку рекомендує припинити прогнозувати курс гривні до долара. За його словами, прогнозування стало дуже складною наукою.

Українським компаніям варто відмовитися від спроб спрогнозувати курс гривні до долара, оскільки в умовах плаваючого курсоутворення це зробити досить складно. Про це сказав заступник глави НБУ Олег Чурій в інтерв'ю UA: Тернопіль, пише Кореспондент.

Як нагадав Чурій, курс долара, який закладено в державному бюджеті, не є метою для НБУ, і центробанк орієнтується на різні показники.

"У цьому році особливо прогнози дуже сильно відрізняються. В режимі плаваючого курсоутворення прогнозування стає досить складною наукою. Тому ми радимо не прогнозувати, а якщо необхідно, якщо є певні ризики, то ми рекомендуємо українським компаніям хеджувати свої валютні ризики", - сказав він і додав, що НБУ дозволив практично всі інструменти для цього.

Як зазначив Чурій, політика НБУ спрямована на те, щоб національна валюта гривня була повноцінним інструментом для заощаджень і повноцінним засобом платежу.

"Тому і вся наша політика спрямована на підвищення ролі гривні в економіці України. Насправді і жорстка монетарна політика, яку ми проводимо, політика високих процентних ставок по національній валюті, сприяє поверненню довіри до національної валюти", - сказав він.

Раніше сьогодні повідомлялося, що долар різко подешевшав в обмінниках. В останній робочий день тижня готівковий долар подешевшав в обмінниках відразу на 37-55 копійок.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: