21.02.2020, 14:55

НБУ готується до випуску е-гривень

Нацбанк досліджує можливість випуску електроннної гривні, але хоче переконатися, що цей випуск не стане на заваді забезпечення цінової і фінансової стабільності.

Про це заявив голова НБУ Яків Смолій, відкриваючи міжнародну  конференцію "Цифрові валюти центральних банків: нові можливості для платежів".

"З кожним роком центробанки все активніше вивчають питання запровадження власних цифрових валют – хтось в теорії, а хтось, як і в Україні, ще й на практиці.

Національний банк України вирішив власноруч протестувати таку технологію та практично вивчити можливість випуску власної цифрової валюти – електронної гривні або е-гривні", - зазначив Смолій.

За його словами, у 2018 році НБУ провів пілотний проєкт. 

"І хоча ми завершили пілотний проєкт, ми і надалі прагнемо втілювати такі інноваційні рішення. Ми продовжуємо досліджувати можливість випуску е-гривні, і готові будемо повернутися до цього питання, коли будемо переконані, що не лише здатні це реалізувати з технологічної точки зору, а й що це не стане на заваді реалізації нашого мандату – забезпеченню цінової та фінансової стабільності", - підкреслив він.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: