• Головна
  • Новини
  • На Львівщині тестування способ ІФА розпочнуть у шістьох установах

30.05.2020, 15:36

На Львівщині тестування способ ІФА розпочнуть у шістьох установах

Центр громадського здоров’я, служба крові та чотири заклади охорони здоров’я в області розпочнуть тестування методом імуноферментного аналізу.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Про це розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис: «Перш за все тестуватимуть медиків, контактних осіб, поліцейських та призовників. В області є 26 установ, які можуть робити такі тести. Визначатимуть наявність імуноглобуліну М, який вказує на наявність захворювання, а при його виявленні пацієнта скеровуватимуть на ПЛР для підтвердження".

Початок тестувань за допомогою іфа дозволить зрозуміти, яка кількість людей уже перехворіла. Як зазначив керівник Лабораторного центру Роман Павлів, щоденно центр опрацьовує понад три сотні тестів на COVID-19 методом ПЛР. У черзі на проведення дослідження перебувають більше трьох тисяч зразків біоматеріалу, відтак, щоб їх провести потрібно приблизно 10 днів, а нові матеріали надходять щоденно.

«Запровадження ІФА-тестувань дозволить зменшити навантаження на лабораторії, які проводять дослідження ПЛР-зразків», - акцентував Роман Павлів.

Реагенти та тест-системи закуповуватимуть через Центр громадського здоров’я. А перші тестування мають намір розпочати із середини наступного тижня.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: