• Головна
  • Новини
  • Музей народної архітектури і побуту у Львові ім. Климентія Шептицького урочисто відсвяткував 50-ліття

21.05.2021, 17:51

Музей народної архітектури і побуту у Львові ім. Климентія Шептицького урочисто відсвяткував 50-ліття

Цьогоріч Музей народної архітектури і побуту у Львові ім. Климентія Шептицького святкує ювілей – 50-ліття від офіційної дати заснування.

З цієї нагоди на території музею просто неба відбулася урочиста церемонія за участі представників міської та обласної влади, кращих діячів культури та людей, які невтомною працею вже багато десятиліть поспіль формують львівський скансен, пише пресслужба Льввської міськради.

«Музей народної архітектури і побуту є важливою складовою нашого міста. Він є тим елементом, який у великій мірі формує наше місто. Будь-яка справа є важливою тоді, коли за неї стоять великі люди, коли нею хтось живе, опікується. Будівлі, речі побуту повинні мати застосунок. Говорячи сьогодні про цю важливу дату, я хочу в першу чергу подякувати вам, працівникам, за те, що в щоденній праці бережете, розвиваєте і доповнюєте цю сакральну родзинку нашого міста», – сказав Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Опісля він від громади міста вручив 5 подяк для найвідданіших працівників Музею народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького.

Також від час заходу відбувся чин благословіння, який провів настоятель Святомихайлівського монастиря Студійського уставу УГКЦ о. Аліпій. Окрім того, гостей ознайомили з короткою історією створення музею. Опісля всіх вітальних слів відбувся виступ струнного колективу Galiciano Quintet.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: