• Головна
  • Новини
  • Мультфільм, знятий за твором Лесі Українки, покажуть в 10 країнах

04.06.2019, 23:17

Мультфільм, знятий за твором Лесі Українки, покажуть в 10 країнах

Мультфільм, знятий за мотивами легендарної драми-феєрії Лесі Українки та образами зі слов’янської міфології покажуть в Німеччині, Швейцарії, Австрії та навіть в Північній Африці.

Йдеться про стрічку “Мавка. Лісова пісня”. Всі країни, які показуватимуть мультфільм придбали права на показ анімації, пишуть Артефакти.орг.

Пейзажі мультфільму будуватимуться на реальних українських географічних локаціях — лісах Карпат, села Вилкове, Буцького каньйону.

В створенні саундтреку взяв участь відомий етно-гурт ”ДахаБраха” та мультиінструменталіст Максим Бережняк.

Режисером є Олександра Рубан, відома своїм проектом “Клуб всезнайок”, а за зйомку відповідає українська анімаційна студія Animagrad.

“У нас є така складна задача — ми повинні показати світ людей, культуру, обряди, образи, моду, одяг, передати дух українського красивого села. І водночас показати українську міфологію”, – коментують творці проекту.

Цей проект виграв конкурс, згідно з правилами якого отримав підтримку та фінансування від держави у розмірі 30%. Над сценарієм та сюжетом картини працюють фольклористи з Київського національного університету імені Тараса Шевченка та етнографи Національного центру народної культури “Музей Івана Гончара”.

Також у березні 2017 року продюсери FILM.UA Group та Animagrad успішно провели перший міжнародний пітчинг проекту «Мавка. Лісова пісня» на найбільшому анімаційному форумі Європи Cartoon Movie, на якому Україна була представлена вперше.

Одна з місій анімаційного фільму “Мавка. Лісова пісня” полягає у приверненні уваги до екологічних проблем, – зникнення все більшого числа представників української флори та фауни, занесених до Червоної книги України, а також вирубки українських пралісів.

Саме тому до магічного світу лісу Мавки, головної героїні фільму, імплементовані рослини та тварини з Червоної книги України (чорний лелека, зубр, рись, бурий ведмідь та інші), а також ведеться активна соціальна робота.

Відомо, що прокат ”Мавки” запланований на 2010 рік, повідомляє студія Animagrad.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: