Уляна Парпан

Викладач права

Доктор юридичних наук, професор кафедри адміністративного та інформаційного права Інституту права, психології, інноваційної освіти НУ «Львівська політехніка»


20.05.2021, 15:53

Мовчати не можна говорити

Про тероризм ми воліємо не згадувати, аби не накликати біди. Справді, до надзвичайної ситуації не підготуєшся завчасно. З іншого боку це означає, що слід бути напоготові постійно, а зайва толерантність до цієї теми загрозу не відверне.

18 травня 2021 року учень київської школи у телеграм-каналі розповів, що планує збройний напад. Про це повідомила речник Київської міської прокуратури @Надія Максимець. Працівники кіберполіції виявили груповий чат під назвою «Колумбайн - возрождение», учасниками якого були 169 користувачів, серед них підлітки. Відкрито кримінальне провадження.

Цей факт є тривожним сигналом, особливо з огляду на масові трагедії, які сталися в навчальних закладах різних країн, де вбивцями десятків дітей ставали їхні ровесники.

Конфліктологи застерігають, що впродовж кількох років серед школярів спостерігають підвищення рівня агресивної поведінки. Очевидні причини — це соціальні проблеми в суспільстві, війна, депресивні настрої. На мою думку, невідкладно треба проводити більше просвітницьких превентивних заходів, спрямованих на випередження насильства та проявів жорстокості серед учнів. Батьки, вчителі та учні мають чітко знати, як діяти, аби не втрачати розсудливість в екстремальних ситуаціях.

Не можна ігнорувати тему безпеки в закладах де перебувають діти, не можна перекласти всю відповідальність лише на вчителя або директора школи. Безпека наших дітей наша спільна відповідальність. Якщо не будемо уважнішими, станемо жертвами власної наївності.

До речі, ще у квітні цього року 48% опитаних громадян оцінили захист від терористичних загроз добре, або задовільно (дані опитування Соціологічної групи Рейтинг).

Фото - lviv.znaj.ua

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: